In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Απάντηση σε "Σχολιαστή"

Συνάδελφοι,

Την στιγμή που ο κλάδος στέκεται ενωμένος απέναντι  στις πολιτικές κυβέρνησης και κουαρτέτου, που σαρώνουν ασφαλιστικές κατακτήσεις δεκαετιών με την ενσωμάτωση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ και την κατάργηση του Αγγελιοσήμου που υπονομεύει ευθέως την ύπαρξη του ΕΔΟΕΑΠ, υπάρχει μια ομάδα συνδικαλιστών στην ΕΠΗΕΑ, η μοναδική στον κλάδο των ΜΜΕ, που αντί να πυκνώνει τις γραμμές του κοινού αγώνα για την σωτηρία των Ταμείων μας, θεωρεί ως πιο σημαντικό τούτη την ώρα να κατασυκοφαντεί τον πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ, με λιβελλογραφήματα, ψέματα και παραπλανητικά κουτοπόνηρα σχόλια.

Η ομάδα αυτή είναι  οι «αδελφοί Σκουτέρη», ο Σταμάτης Πρωτολάτης (προς τιμήν του ο Μιχάλης Πρωτολάτης απέσυρε την υπογραφή του απ’ το κείμενο) ο Ζήκος και η Φωσκόλου, η Σακελλαρίου, η Παγκαδάκη, η Βασιλείου, ο Αρναούτογλου,  ο Αργυρόπουλος, η Μπαρμπαγιάννη, η Δουκάκη και ο Παπαχρήστος. Κάποιοι  εξ αυτών,  τους οποίους τιμούμε ως συναδέρφους και ως ανθρώπους αν και έχουμε μαζί τους πολλές φορές διαφωνήσει σε επίπεδο γόνιμης συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είδαν την υπογραφή τους στο λιβελογράφημα όταν την είδαμε και εμείς, ανήκει όμως σε αυτούς η ευθύνη, αν είναι έτσι, να το δημοσιοποιήσουν.. 

Συνήθως δεν απαντάμε στα λιβελλογραφήματα αυτών των συναδέλφων, που πότε παρουσιάζονται ως «εργασιακή επιτροπή των εργαζομένων στον ΔΟΛ», πότε ως «ΔΙΚΤΥΟ» και πότε ως «ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ», πάντα της ΕΠΗΕΑ, δημιουργώντας εύλογη σύγχυση στους συναδέλφους.

Η κρισιμότητα όμως των στιγμών για τον κλάδο και το άκρως υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο του παραληρηματικού λιβελογραφήματος μας υποχρεώνει σε απάντηση.

  • Επειδή όλοι στον κλάδο γνωριζόμαστε αντιπαρερχόμαστε χαρακτηρισμούς όπως  «χαμαιλέοντες», «ιδιοτελείς» και «παζάρια για καρέκλες» και τους αφήνουμε στην κρίση των συναδέρφων για να τους αποδώσουν οι ίδιοι εκεί όπου πρέπει.
  • Η παραίτηση απ το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ της  προέδρου του κ. Γιώτας Αντωνοπούλου για να αναλάβει την θέση της ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς ήταν ένα ψέμα που κράτησε λίγες ώρες αφού αυθημερόν το διέψευσε η ίδια η πρόεδρος του Ταμείου, αναγκάζοντας τους λιβελογράφους σε μερική επανόρθωση του δημοσιεύματος  αφού δεν είχαν το σθένος να ζητήσουν δημόσια συγνώμη.
  • Ο Γκανάς ως προεδρεύων  ετοιμάζεται για την παράδοση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ,  αυτό δεν το επανόρθωσαν, επιμένουν στη διαστροφή τους. Αντιθέτως οι «γκαιμπελίσκοι» του ¨ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ» δίπλα στην ως άνω επικεφαλίδα βάζουνε μέρος φωτογραφίας που φαίνονται οι Κατρούγκαλος – Γκανάς για να τεκμηριώσουν την τελετή παράδοσης του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, μόνο που η φωτογραφία είναι από την τριμερή των όλων των ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τον Κατρούγκαλο με θέμα την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ με την σημερινή του νομική μορφή.
  • Πομφόλυγες όπως ότι ο Γκανάς κατάργησε το Αγγελιόσημο !!!!, μείωσε τις συντάξεις!!!!!, θα παραδώσει τα κλειδιά του ταμείου μας!!!!! , πετάει έξω από τον ΕΔΟΕΑΠ τους ανέργους και τους συνταξιούχους!!!! και άλλες τέτοιες παραληρηματικές αρλούμπες τις αφήνουμε ασχολίαστες αφού ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι στερούνται κάθε ίχνος λογικής και ορθού λόγου. Να σημειώσουμε όμως ότι τουλάχιστον οι γυναίκες μέλη της ΕΠΗΕΑ που είναι σε σύνταξη γνωρίζουν ότι με παρέμβαση της ΕΠΗΕΑ και προσωπικά του προέδρου της Μάρκου Γκανά  στον τότε Υπουργό Δημήτρη Στρατούλη κατέστη εφικτή η επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που είχαν με το οικογενειακό επίδομα το οποίο πλέον λαμβάνουν δίχως να χρειάζεται δικαστικά η διεκδίκηση του.

Συνάδελφοι δεν θα είχαμε ασχοληθεί με το λιβελλογράφημα εάν ο χρόνος που επιλέχθηκε να σας αποσταλεί δεν γεννούσε σειρά ερωτηματικών όπως:

  • Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι διχαστικές τους πρωτοβουλίες την πιο κρίσιμη ώρα για τον κλάδο;
  • Γιατί  οι εκλεγμένοι με το «ΔΙΚΤΥΟ» στο ΔΣ της ΕΠΗΕΑ δεν έρχονται να συζητήσουν τις όποιες προτάσεις έχουν  στα συμβούλια αντιθέτως απέχουν  απ’  τις συνεδριάσεις συστηματικά;
  • Τι μήνυμα θέλουν να στείλουν στο σύνολο των συναδέρφων που πλήττονται απ’ τις  πολιτικές της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά και σε λίγο και στα εργασιακά;
  • Ποιόν τελικά εξυπηρετεί ο διαχωρισμός των συναδέρφων μελών της ΕΠΗΕΑ που καλλιεργούν με τα κείμενά τους σε εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους;
  • Γιατί αυτό το θλιβερό φαινόμενο να υπάρχει μόνο στην ΕΠΗΕΑ, την στιγμή μάλιστα που τα μέλη της αγκαλιάζουν την ΕΝΩΣΗ και συμμετέχουν μαζικά στις διαδικασίες της; Kαι στις άλλες Δημοσιογραφικές Ενώσεις υπάρχουν όπως είναι φυσικό μειοψηφίες, συμμετέχουν όμως στις αποφάσεις της Διοίκησης, ασκούν έλεγχο και κριτική, διατυπώνουν  προτάσεις προς όφελος των  μελών.
  • Γιατί τέλος οι  συγκεκριμένοι συνάδελφοι όπου συμμετέχουν, είτε στην ΠΟΕΠΤΥΜ είτε στην ΕΠΗΕΑ, ασχολούνται  μόνο για το πως θα απαξιώσουν την ΕΠΗΕΑ  και θα  εξευτελίσουν τον Πρόεδρο και τα άλλα μέλη της Διοίκησης της ΕΠΗΕΑ;

Συνάδελφοι,

Δεν θα ασχοληθούμε ξανά με την περίπτωσή τους με όποιο μανδύα  και αν εμφανιστούν , είτε ως «ΔΙΚΤΥΟ», είτε  ως «ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ», είτε ως «εργασιακή επιτροπή των εργαζομένων στο ΔΟΛ». Αναγκαστήκαμε όμως να απαντήσουμε γιατί όλα έχουν ένα όριο και για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί έστω και ένας συνάδελφος σοβαρά μαζί τους.

Αθήνα 2 Ιουλίου 2016

Μάρκος Γκανάς

Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ

ΥΓ: Για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, μετά από οποιαδήποτε κατάληξη, θα επανέλθουμε με αναλυτική ενημέρωση.

Πρόσθετες πληροφορίες